El castellonenc Javier Solsona, subcampió nacional de Becades

Diumenge passat es va celebrar en la Reserva Regional de Caça Sierra de la Colobra (Zamora) el XXXI Campionat Nacional de Becades, en el qual el castellonenc Javier Solsona es va proclamar subcampió, entre 47 *becaderos procedents de tota Espanya.

La prova es va iniciar a les 9 de demà amb boira suau, cel ennuvolat i una temperatura de 5°, un temps idoni per a aquesta modalitat de caça. La zona on es va desenvolupar la competició era una extensió amplia que oferia una gran varietat de vegetació, “res més eixir tenia localitzat 3 rouredes, després de caminar uns quilòmetres i situar-me en la zona que volia començar, la gossa em va traure la primera becada i la vaig abatre”, explica amb emoció Solsona. Sent aquesta l’única peça que va poder aconseguir, després de veure una altra becada però sense possibilitat. “Em va cridar l’atenció que se sentiren molt pocs trets, quan em vaig adonar l’hora que era i que no veia cap rastre ni la gossa em marcava, vaig decidir anar-me cap a control, aqueixa decisió va fer que quedara subcampió”, apunta.

La classificació es va decidir per ordre d’entrada entre els 7 participants que van obtindre una peça, entrant Javier Solsona al punt de control a les 13.*50h, per darrere del campió nacional, el basc Rubén Sant Vicent, qui va entrar en meta a les 12:*40h. Per part seua, Isidro Juan, va quedar en 5é posició i Carlos Martín no va aconseguir cap punt. En la categoria femenina, en la qual va participar Esther Julià, no va haver-hi vencedora, ja que cap participant va poder puntuar.

Solsona, qui és la tercera vegada que participa en un campionat nacional de becades i que en tots ells ha aconseguit pujar al podi, és un gran apassionat per la caça i especialment per la becada, una modalitat a la qual dedica molt temps entrenant al seu gos i que de la qual més gaudeix. Cal recordar que l’any passat va obtindre el tercer lloc, igual que ho va fer en el 2017. “Estic que no m’ho crec, pensar que he arribat a 3 finals i que he pujat en totes elles al podi, és una cosa impensable. Aconseguir un triomf així sempre és un somni”, explica el *becadero, qui entre en punt de control pensant que amb una becada no aconseguiria res i es va emportar la sorpresa d’obtindre el títol de subcampió.

La Federació de Caça de la Comunitat Valenciana està de celebració, ja que aquest lloc obtingut per Javier Solsona, se suma al recent títol d’Enrique Martín, qui es va coronar campió d’Espanya de Caça Menor amb Gos, a principis de mes.