L’esborrany del nou PORN de l’Albufera de València amenaça a la caça

La Federació de Caça de la Comunitat Valenciana ha tingut accés a l’esborrany del text, que planteja modificacions que limiten el desenvolupament de l’activitat cinegètica d’aquàtiques del Parc Natural de l’Albufera.

El text de l’esborrany del PORN, en el qual ja estan treballant els Gabinets Tècnic i Jurídic de la federació, inclou algunes qüestions preocupants per al desenvolupament normal de l’activitat d’aquàtiques ja que persegueixen limitar més encara la caça al Parc. Alguns dels canvis que planteja són l’ampliació de la zona de seguretat i reserva respecte al llac, major restricció en la pràctica de la caça en els vedats del Parc -fins que almenys el 75% de la seua superfície estiga inundada, independentment del calendari-, i la prohibició de la caça nocturna dins del LIC L’Albufera, malgrat tot l’esforç que hem fet per recuperar les cábilas i les llunes.

La Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, com a principals representants dels caçadors d’ocells aquàtics del Parc Natural de L’Albufera, ja té programada una reunió tècnica amb la direcció del Parc a l’inici de l’any. L’esforç i la unió de tots és fonamental per a poder continuar treballant i defensant els interessos de tots els caçadors.